FAQ

Veel gestelde vragen

XL-Party Quality begrijpt goed dat het organiseren van een feest of evenement voor velen niet een dagelijkse bezigheid is. Om die reden hebben we voor u een lijst met veelgestelde vragen opgesteld zodat u zich zo goed mogelijk kunt voorbereiden.

1. Persoonlijk Advies

Ik vind het moelijk een keuze te maken uit het aanbod, kan ik persoonlijk advies krijgen?
Onze vriendelijke medewerkers kennen alle artiesten persoonlijk waardoor we u goed van advies kunnen voorzien. Daarnaast kennen we ook heel veel feestlocaties zodat we u ook goed kunnen adviseren welke artiesten het beste passen bij uw feestlocatie. Belt u gerust even op.

Uiteraard kunt u ook een e-mail sturen. Alle e-mails worden binnen twee werkdagen beantwoord.

2. Opties

Wat is het voordeel als ik een optie plaats?
Bij het plaatsen van een optie verkrijgt u het eerste recht om de gekozen artiest te boeken. Dit betekent dat u in de periode dat de optie loopt nooit het probleem kan krijgen dat de gekozen artiest vastgelegd wordt door iemand anders. Mocht iemand anders willen boeken, dan neemt XL-Party Quality eerst contact met u. In dat geval heeft u 2 dagen de tijd om als eerste te kiezen. Na deze 2 dagen vervalt uw eerste recht voor boeken en krijgt de andere partij de mogelijkheid te boeken.

Zijn er kosten of andere verplichtingen bij het plaatsen van een optie?

Het plaatsen van een optie gebeurt te allen tijde vrijblijvend, er zijn dus verder geen kosten aan verbonden. U mag zelfs meerdere opties tegelijk plaatsen zodat u de verschillende artiesten kan vergelijken om uiteindelijk dié artiest te kiezen die het beste aansluit bij uw wensen.

3. Kijken bij artiesten

Is het mogelijk een optreden bij te wonen van de artiesten?
Jazeker! Als u een optie plaatst via onze website ziet u direct de beschikbare bezoekmogelijkheden. U kunt zelf die bezoekmogelijkheid kiezen die het beste past bij uw agenda. Neemt u hiervoor even contact op met ons.

4. Prijzen

Waarom staan niet alle prijzen op de website
Van een aantal artiesten is de prijs sterk wisselend zoals bijvoorbeeld bij Bekende Nederlanders. in andere gevallen zoals bijvoorbeeld bij themafeesten is de prijs zo sterk afhankelijk van uw specifieke wensen dat er geen standaardprijs te noemen is. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan en onze medewerkers zullen u zo spoedig mogelijk contacten en op basis van uw wensen een offerte op maat voor u maken.

Waarom verschillen de prijzen van particulieren met de prijzen voor bedrijven en verenigingen?

Heel veel artiesten maken gebruik van de zogenaamde prive-regeling in de fiscale wetgeving van Nederland. Deze regeling houdt in dat als u als particulier rechtstreeks een artiest uitbetaalt u een onkostenvergoeding betaalt waarover door de artiest wel inkomstenbelasting moet worden betaald maar waarover geen werkgeverslasten hoeven te worden betaald. Dat kan in een aantal gevallen een behoorlijk verschil in prijs opleveren. In veel gevallen betaalt u als particulier een stuk minder om deze reden dan een bedrijf.

Zijn de prijzen voor bedrijven uitkoopbedragen?

Jazeker! XL-Party Quality rekent aan rechtspersonen en bedrijven altijd een uitkoopsom. Dat betekent een bedrag inclusief alle werkgeverslasten en overige kosten. XL-Party Quality heeft van de belastingdienst een zogenaamde inhoudingsplichtigenverklaring ontvangen waarmee u gevrijwaard bent van verdere naheffingen. U betaalt 1 totaalbedrag, wel zo handig en overzichtelijk. Uiteraard zijn alle prijzen voor bedrijven exclusief btw.

5. Boeken

Hoe werkt het boeken via XL-Party Quality?
Boeken via XL-Party Quality is de eenvoudigste en betrouwbaarste manier voor het boeken van een band, dj of entertainer. Via onze website kan u heel eenvoudig een keuze maken uit de diverse mogelijkheden. Vervolgens kunt u direct zien of uw keuze beschikbaar is, een optie plaatsen en een afspraak maken om de artiest van uw keuze te bezoeken. Wilt u eenmaal boeken? Een telefoontje of mailtje is voldoende…wij doen vervolgens de rest. Uiteraard worden alle gemaakte afspraken netjes per e-mail bevestigd zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen en u ervan verzekert bent dat al uw wensen correct door ons zijn begrepen.

6. Feestavond

Is het mogelijk een verzoeknummer aan te vragen?
Boekt u een artiest of band dan zal dit afhankelijk zijn van het betreffende repertoire. Uit dit repertoire kan u uiteraard altijd een verzoeknummer aanvragen. In sommige gevallen kan de artiest in overleg een speciaal nummer voor u instuderen. Indien u een DJ heeft ingehuurd is het aanvragen van verzoeknummers uiteraard geen enkel probleem.

Houdt de artiest ook pauzes?

Zoals vermeld op onze website spelen de meeste artiesten meerdere sessies. Tijdens de pauze die ze tussen deze sessies hebben beschikken zij altijd over de mogelijkheid om achtergrond muziek te draaien. Uiteraard kunt u deze pauzes ook op laten vullen door één van onze dj’s.

Wij eten in dezelfde zaal als het feest is, bouwt de artiest dan eerder op?

De opbouw van de artiest zal normaal gesproken 1,5 tot 2 uur voor aanvang van het feest plaatsvinden. Omdat u ook rekening moet houden met een soundcheck kan het gewenst zijn dat de opstelling eerder wordt opgebouwd. U moet dan echter wel rekening houden met wachtgeld

Waarom wordt er voor de artiest een eenvoudige gezonde maaltijd gevraagd?

Als een artiest bijvoorbeeld om 20:00 van start gaat met zijn optreden betekent dit dat hij vaak rond 15:00 al is begonnen met het laden van zijn spullen en het rijden naar de feestlocatie. Dit houdt in dat hij dus na dit tijdstip nog niet heeft gegeten. Om een goed optreden te kunnen verzorgen is het belangrijk dat de artiest uitgerust aan het optreden kan beginnen. De artiest komt daarom wat eerder zodat hij voor aanvang van het optreden rustig wat kan eten en zich daarna voor de volle 100% in kan zetten. XL-Party Quality kiest ervoor om de kosten van deze maaltijd NIET in de gage van de artiest te verrekenen maar om dit gescheiden te houden.

Welke stroomvoorziening is benodigd voor de artiest?

De stroomvoorziening die de artiest nodig heeft verschilt per artiest. In uw optiebevestiging wordt direct een specificatie gegeven van de benodigde stroomvoorziening. Zo kunt u tijdig controleren of de artiest van uw keuze past bij voorzieningen op de feestlocatie van uw keuze.

7. Overige vragen

Hoe worden de artiesten van XL-Party Quality geselecteerd?
Een speciaal team van opgeleide medewerkers is continue op zoek naar de allerbeste artiesten in een bepaalde prijsklasse. De selectie gebeurt aan de hand van strenge criteria zoals muzikaliteit, kwaliteit (vrijwel al onze muzikanten hebben het conservatorium afgerond), prijs/kwaliteitsverhouding, originaliteit en betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken. Alle artiesten worden vooraf bekeken tijdens meerdere live optredens.

Wat gebeurt er in geval van ziekte van de artiest(en)?

Gelukkig komt het niet vaak voor maar uit te sluiten is het nooit. Als er een artiest ziek wordt zal er binnen de formatie (indien u een band heeft geboekt) gekeken worden of de betreffende artiest te vervangen is zodat dezelfde band gewoon op kan treden op uw feest. Indien dit niet haalbaar is zal XL-Party Quality samen met u zoeken naar een passend gelijkwaardig alternatief.

Wat gebeurt er als ons feest niet door kan gaan?
XL-Party Quality staat bekend om haar coulantheid ten opzichte van haar klanten. Echter moeten ook wij onze afspraken nakomen met de geboekte artiesten en kunnen daardoor niet voorkomen dat er in bepaalde omstandigheden een percentage van het geboekte bedrag zal moeten worden voldaan.